Akademik Kadro
- Bengisu Nehir AYDIN , Dr.Öğretim Üyesi , Bölüm Başkanı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiBengisu Nehir AYDINBölüm BaşkanıDr. Öğr. Üyesi Bengisu Nehir Aydın 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Okan Üniversitesi Psikoloji (klinik) yüksek lisans programından 2012’de mezun olmuştur. 2012 -2013 arasında Nisa Hastanesi’nde, 2013- 2014 arasında Medipol MEGA Üniversite Hastanesi’nde psikoterapi ve nöropsikometri testleri yapmış, 2014-2016 arasında özel bir psikoloji merkezinde yetişkinlerle psikoterapi üzerine çalışmıştır. 2016’da gençlerde bağımlılığı önleme amaçlı İSTKA ‘’Farkında Ol Değişimi Fark Et’’ projesinde yer almıştır. 2018-2019’da Mavi Kalem Derneği’nde göçmenlerle bireysel danışmanlık alanında çalışmıştır. Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda 2018’de tamamlamıştır. Dr. Öğr. Üyesi Bengisu Nehir Aydın 2019 yılından itibaren Haliç Üniversitesi’nde “Psikolojiye Giriş I-II”, “Psikolojik Testler”, “Bağımlılık”, “Psikoloji Tarihi”, “Klinik Psikoloji” gibi dersleri Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji lisans programında vermektedir.
-
-
- Serap Leman BİLGİN , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Serap Leman BİLGİNProf. Dr. Serap Leman Bilgin, 1974 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden; 1984 yılında ise yüksek lisans programından mezun olmuştur. 1991 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programından mezun olmuştur. 1998' de Yönetim ve Çalışma Psikolojisi alanında Doçentlik derecesini almış, 2008' de aynı alanda Anadolu Üniversitesi'nde Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dalı'na Profesör olarak atanmıştır. 1991-2013 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır. 2014 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümünde görev yapmaktadır. Akademik çalışmalarını sürdüren S. Leman Bilgin, “Endüstri Psikolojisi”, “Liderlik”, “Sosyal Psikoloji II” ve “Endüstri Psikolojisinde Uygulamalar” gibi dersleri Psikoloji Lisans Programında vermektedir.
-
-
- İbrahim BALCIOĞLU , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.İbrahim BALCIOĞLUProf. Dr. İbrahim Balcıoğlu, 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1983 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 1980-1990 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları ve Psikiyatri bölümlerinde görev yapmıştır. 1989-1991 yıllarında eş zamanlı olarak YÖK'te kurum hekimliği görevi yürütmüştür. 1992-2019 yıllarını kapsayan dönemde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde görev yapmış olan Balcıoğlu, hali hazırda Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ders saat ücretli ve Haliç Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik ve Uygulamalı Psikoloji bölümlerinde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Başak İNCE ÇAĞLAR , Dr. Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr. Öğretim ÜyesiBaşak İNCE ÇAĞLARBaşak İnce, Psikoloji lisans eğitimini 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yüksek onur öğrencisi olarak tamamladı. Lisans eğitimi sırasında birçok hastanede çocuk ve yetişkinler üzerine klinik stajlar yaptı; çeşitli araştırma projelerinde görev aldı. 2012 yılında Hollanda’da Maastricht Üniversitesi’nde Bilişsel ve Klinik Sinirbilimi - Psikopatoloji uzmanlık alanında yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitiminin ikinci yılında araştırma ve klinik deneyimlerini arttırmak üzere İngiltere’ye University College London ve Great Ormond Street Hospital’a gitti. Burada Prof. Roz Shafran danışmanlığında klinik ve araştırma odaklı iki tez yazdı. Epilepsi ve Tourette Sendromu Kliniklerinde çocuk ve ergenlerdeki nöropsikolojik bozukluklar ve eşlik eden psikolojik bozuklukların psikoterapi süreçlerinde yardımcı terapist olarak yer aldı. Ayrıca nöropsikolojik test uygulamaları yaptı ve ailelere psikoeğitim verdi. 2016 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde Doç. Dr. Özlem Sertel Berk danışmanlığında yeme bozuklukları üzerine tezini yazarak ikinci yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı sene İstanbul Arel Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji doktora eğitimine başladı. Doktora eğitimi sırasında Almanya'da Tübingen Üniversite Hastanesi'nde Psikosomatik Tıp ve Psikoterapi Bölümü'nde dört ay süre ile ziyaretçi araştırmacı olarak görev aldı; yeme bozuklukları alanında yürütülen projelerde çalıştı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Başak Yücel danışmanlığında yürüttüğü yeme bozukluklarının önlenmesine yönelik doktora tez çalışmasını Haziran 2020 tarihinde tamamlayarak doktor unvanını aldı. 2015-2020 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Ekim 2020’den beri Haliç Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak çalışan İnce’nin Bilişsel - Davranışçı Terapiler ve Şema Terapi eğitimleri, uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınları ve konferans bildirileri bulunmaktadır. Araştırma Alanları: Yeme bozuklukları, beden memnuniyetsizliği ve psikolojik problemlerin önlenmesi ve tedavisine yönelik yaklaşımlar
-
-
- Burcu TÜRK , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiBurcu TÜRKDr. Öğretim Üyesi Burcu TÜRK, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2005 yılında mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda 2008 yılında yüksek lisansını, 2017 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 2007 – 2014 yılları arasında Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yedikule Psikiyatri Merkezi, Kızılay Bakırköy Tıp Merkezi’nde Psikolog olarak görev yaptı. 2016 yılında araştırmacılarından biri olarak yer aldığı “Ceza Soruşturması ve Yaptırımlarının Suç İşlemedeki Caydırıcılık Etkisinin Değerlendirilmesi” isimli sözel bildirisiyle, Adli Tıp ve Adli Bilimler Genç Bilim İnsanı Destekleme Programı Ödülü aldı. 2017 yılında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladığı Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne 2018 yılında Yardımcı Doçent (Dr. Öğretim Üyesi) olarak atandı. 2019 yılında Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev aldığı Psikoloji Bölümü’nde, 2020 yılı itibariyle de Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Adli Psikoloji, Çocuk İstismarı ve İhmali, Suç Psikolojisi, Kişilik Kuramları, Modern Psikoterapi Ekolleri, Aile ve Çift Terapisi gibi çeşitli dersler veren Dr. Öğretim Üyesi Burcu Türk’ün araştırma ilgi alanları arasında kişilerarası şiddet, kolektif şiddet, suç ve şiddet önleme çalışmaları, suç korkusu, ruhsal travma ve toplumsal cinsiyet yer almaktadır.
-
-
- Ayhan ERBAY , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiAyhan ERBAYDr. Ayhan Erbay, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde lisans, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Eğitim Bilimleri yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çocuk ve Ergenlerde Uyuşturucu Madde Kullanımının Nedenleri: Türkiye Özelinde Bütüncül Bir Bakış isimli çalışması ile İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden doktora derecesi aldı. 2011 yılında pedagog unvanı ile Adalet Bakanlığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne atandı. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında Eğitim Uzmanı, AB Genel Müdürlüğünde Proje İzleme ve Değerlendirme Uzmanı olarak Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında görevlendirilmiştir. Adalet Bakanlığının çeşitli uluslararası projelerinde eğitmen ve uzman olarak çalışmıştır. 2020 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. Çocuklarda tekrar suça sürüklenme, cinayet sanığı olan çocuklar, cinsel istismar mağduru ve sanıkları, okulun suça sürüklenmedeki konumu, anne ve baba eğitim seviyelerinin suça sürüklenmedeki etkileri gibi konularda akademik araştırmaları ve yayınları mevcuttur. Adalet Sistemi Uzmanları Derneği’nin kurucu başkanlığını yapmış aynı zamanda European Society of Criminology ve American Society of Criminology üyesidir.
-
-
- Serkan ADIGÜZEL , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Serkan ADIGÜZELArş.Gör Serkan Adıgüzel, 2016 yılında Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Sinirbilim Anabilim Dalında tamamlamış olup doktora eğitimini 2019 yılından itibaren aynı enstitüde İleri Nörolojik Bilimler doktora programında devam ettirmektedir. 2017 Şubat ayında Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümüne araştırma görevlisi olarak atanmış olup görevini devam ettirmektedir. 2016 yılından beri Nöropsikoloji Derneği üyeliğini devam ettirmektedir. Bir Sinirbilimci (Nöropsikolog) olan Arş. Gör. Serkan Adıgüzel’in çalışma alanları TDCS (Transcranial Direct Current Stimulation) ve TMS (Transcranial MAgnetic Stimulation) gibi nöromodülasyon teknikleri ve MRG ve fMRG gibi nörogörüntüleme teknikleridir. Nitekim tez çalışması ve yayınları da bu alanlar üzerinedir. Almış olduğu eğitimler ile nöropsikolojik değerlendirme uygulayıcısıdır.
-
-
- Ülkü TANKUT , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Ülkü TANKUTAraştırma Görevlisi Ülkü Tankut, 2018 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Psikoloji Anabilim Dalı'ndan mezun olmuştur. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün Klinik Psikoloji Programında Yüksek Lisans öğrenimine devam etmektedir. Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümüne 2019 yılında araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 2019 yılında Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Uygulayıcı Eğitimi, Objektif Testler Eğitimi, Denver II Gelişimsel Tarama Testi Uygulayıcı Eğitimi ve Bilişsel ve Davranışçı Terapi Kuramsal Eğitimini almıştır. “Mükemmeliyetçilik, Kendini Aldatma, Savunma Mekanizmaları ve Temel Kişilik Özelliklerinin Kırılgan ve Büyüklenmeci Narsisizm İle İlişkisi” konulu yüksek lisans tezi yazım aşamasındadır.
-
-
- Ece HOŞCEYLAN , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Ece HOŞCEYLANArş. Gör. Ece Hoşceylan 2013 yılında Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Programı’nda tamamlamış ve psikolojik travma odaklı bir eğitim almıştır. 2019 yılında Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji doktora programına kabul edilmiştir ve hala eğitimine burada devam etmektedir. Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve EMDR terapi yaklaşımlarının eğitimlerini almış, Gestalt Terapi yaklaşımı üzerine eğitimi devam etmektedir. 2017 senesinden beri Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Görev yaptığı süre boyunca çeşitli konferans, seminer ve atölye çalışmalarında faaliyetlerde bulunmuştur. Aynı zamanda engelli öğrenci biriminin fakülte temsilcisi olup bu alanda yürütülen çalışmalarda rol almıştır. Psikolojik travma üzerine araştırma ve çalışmaları devam etmektedir.
-
-
- Hakan İŞÖZEN , Dr.Öğretim Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiHakan İŞÖZEN(Yarı Zamanlı)Hakan İŞÖZEN Saint Benoit Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünde tamamladı. Doktorasını, Galatasaray Üniversitesi’nde yine aynı bölümden aldı. Çalışma alanları: Antik Çağ Felsefesi, Bilim Felsefesi, 17.yy Felsefesi, Etik, Sosyal Psikoloji, Psikoloji Etiği, Sosyal Temsil Teorisidir. İstanbul Kültür Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi’nde Psikoloji, Felsefe ve Sosyoloji bölüm dersleri vermiştir. Şu anda Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde dersler vermektedir.
-
-
- Gül ÇÖRÜŞ , Dr.Öğretim Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiGül ÇÖRÜŞ(Yarı Zamanlı)1968 İstanbul doğumludur. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü dereceyle kazanmış ve tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi’nde Psikoloji Yüksek Lisans ve İstanbul Üniversitesi’nde Psikoloji Doktora programı mezunudur. Ayrıca, Hazar Üniversitesi (Azerbaycan) ile Bremen Üniversitesi’nde (Almanya) sırasıyla araştırma asistanı ve burslu doktora öğrencisi olarak bulunmuştur. 1989-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2002 yılından bu yana muhtelif vakıf üniversitelerinde bölüm kurucu öğretim üyesi, bölüm başkanı ve doktor öğretim üyesi olarak görev almıştır. Akademik yaşamı boyunca derecelerini aldığı iki teze, onu aşkın ulusal ve uluslararası makaleye, otuzu aşkın güncel yazıya, iki yüzü aşkın seminer, radyo ve televizyon programına ve altı kitaba yazar ya da yayın editörü olarak katılan araştırmacı halen İstanbul Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümünde (İngilizce) Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Temel araştırma alanı anksiyete bozuklukları ve çocukluk dönemi travmalarının yetişkin kimlik ve kişilik yapısındaki etkilerini bilişsel davranışçı terapiler çerçevesinde incelemektir.
-
-
- Yeşim ÜNAL KILIÇ , Öğr. Gör. Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr. Gör. Dr.Yeşim ÜNAL KILIÇ(Yarı Zamanlı)Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur ve uzmanlık alanı afet ve travma psikolojisidir. Yüksek lisans ve doktorayı Kocaeli Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Programı'nda tamamlamıştır. 1999 Depremleri’nin ardından uzun süre Düzce’de ve sonrasında İzmit’te görev yapmıştır. 14 yıl Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı UMKE ile birlikte afet sahalarında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Sri Lanka, Pakistan, Afganistan ve Suriye gibi ülkelerin yanısıra Düzce, Van ve Simav'daki deprem, sel, tsunami gibi acil durum ve afet çalışmalarında psikososyal uzman, eğitmen ve koordinatör görevlerini yürütmüştür. Çeşitli üniversitelerde afet yönetimi ve travma psikolojisi üzerine dersler vermiştir. JICA (Japan International Cooperation Agency) eğitmenidir. Akademik çalışma konuları akut stres tepkileri, afet psikolojisi, toplu travmatik yaşantılar, ikincil travmatizasyon ve mülteci psikolojisidir.
-
-